Vasemmiston valtuustoryhmä: Kotkaan valittavan tarkastuspäällikön on jatkettava luottokorttiselvitystä

Kotkan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä otti kantaa virkamiesten kuittijupakkaan kirjoittamalla kannanoton. Tätä kannanottoa ei julkaistu kuitenkaan Kymen Sanomissa kuin pienenä tiedotteena. Sen sijaan Kymärin politrukki Anttila kirjoitti jyrkällä kielellä varustetun tekstinsä Pentti Tiusasesta, jättäen toisarvoiseksi asian tärkeimmät puolet. 
Sen, että Vasemmiston valtuustoryhmä teki esityksen luottamusäänestyksen lykkäämisestä kunnes kaikki faktat on selvitetty. Idea ei saanut kannatusta. Valtuustossa äänestettiin viime syksynä luottamuksesta puutteellisin tiedoin. Tehtävä olisi kuulunut uudelle valtuustolle, jolloin äänestyksessä olisi näkynyt tuore kuntalaisten kanta. 
Sen, että valtuustoryhmämme EI OLE ANTANUT LUOTTAMUSLAUSETTA toistaiseksi istuvalle kaupunginjohtajalle, vaan rakentavan esityksen kuinka tulevaisuudessa voidaan aktiivisesti virkamiehien luottokortin käyttöä valvoa. ( Esitys alla. ) 
Kannanotossa otetaan myös kantaa yleisemmin korruptioon mm. Petäjäsuon kauppojen suhteen. Motiivi tämän kannanoton tekemiselle oli myös se, että nyt kaavaillaan kuittien tarkastamista vuoden 2012 osalta, mikä on mielestämme ajanhukkaa. Katse pitäisi suunnata aikaan, jolloin asianomaiset eivät olleet varuillaan. 
Menneisyyden kiemurat on selvitettävä, jotta asioihin saadaan muutosta. Oma kantani kaupunginjohtajan luottamuksesta on selvä myös ilman lisätarkastuksia. Luottamus on mennyt, eikä sitä vakuutella osoittamalla että edellisvuosina ei syöty ihan niin montaa etanaa. Luottamusta ei mitata lakipykälillä. Erottamiseen valitettavasti kuitenkin nykysysteemillä vaaditaan merkittäviä perusteluita. Tässä kohtaa systeemi vaatisikin muutosta. 

KANNANOTTO:

Kotkaan valittavan tarkastuspäällikön on jatkettava luottokorttiselvitystä

Kotkan johtavien virkamiesten kaupungin luottokorttien käytön vuoden 2011 osalta selvitti Oy Audiarev Ab. Selvitys on toimitettu kaupunginvaltuutetuille. Aikaisemmin Tuokko Tilintarkastus Oy selvitti kaupunginjohtajan ja silloisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ranskan (8.-13.3.2011) ja Italian (13.–17.9.2011) matkojen tositteet. Tätä selvitystä ei ole vielä valtuutetuilla.
...
Julkinen keskustelu kaupungin luottokorttilasku- ja matkalaskuista alkoi v. 2011. Syystäkin se jatkuu ja edessä on kaupunginvaltuuston vuoden 2012 tilinpäätöksen käsittely.

On aiheellista tutkia luottokorttien käyttö ja matkalaskut vuosilta 2008 – 2010 . Syytä tähän on näiden vuosien osalta enemmän kuin vuoden 2012 kuittien kohdalla. Matkojen kritiikki alkoi 2011 ja lienee vuoden 2012 aikana jo vähentänyt piittaamatonta luottokortin käyttöä. Vuosien 2008 - 2010 selvityksen voi suorittaa valittava tarkastuspäällikkö virkatyönään.

Samalla on syytä selvittää Petäjäsuon talokauppoja. Yhdelle talonomistajalle maksettiin ylihintaa, toisille ei edes käypää arvoa, vaan uhattiin pakkolunastuksella.
Korruption kitkemisessä on monta sarkaa käymättä. Tässä on tehtävää uudelle valtuustolle.

Vasemmistoliiton Kotkan valtuustoryhmä
Seppo Hannula, Juhani Hodju, Semi Lommi,Joona Mielonen Petri Pekkola, Seija Piipponen-Pekkola, Pentti Tiusanen, Pirjo Tujula, Risto Repo ja Tarja Bohm

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!