Vanhushuollon alasajaminen moraaliton ratkaisu "eurojen puheeseen."Kymen Sanomat uutisoi vanhustenviikon kunniaksi Kotkan aikovan sulkea Karhulan sairaalassa toimivan päiväsairaalan ensi vuoden alusta lähtien. Vanhustenhuollon johtaja Liisa Rosqvist myönsi ”eurojen puhuvan”. 

Pari viikkoa aikaisemmin saimme lukea palvelujohtaja Haapasen ja kumppaneiden suunnitelmista lopettaa Pihkapolun hoivakoti sekä uudesta innovaatiosta kiertää suurella työllä saavutettua hoitajamitoitusta perustamalla ns. yhteisöllisen asumisen yksiköitä. 

Palvelujohtaja on väittänyt, että Kotkalla on liikaa hoivapaikkoja. Väite on absurdi. Sen huomaa jokainen, jonka läheinen on joutunut hoivapaikkaa jonottamaan. Oma mummoni odotti Karhulan sairaalassa 8kk, lonkka murtuneena sängyssä maaten. Jakeluuni ei mene, miten tilanne voi parantua hoivapaikkoja vähentämällä.

Kotkassa kysyntä vanhusten huollossa ei ole lähivuosina ainakaan vähentymässä. Onko kokoomuslainen palvelujohtajamme nyt luomassa markkinoita yksityiselle hoivabisnekselle heikentämällä kaupungin tarjoamaa palvelua? 

Kaikkein eniten häiritsee se, että näin suuria mullistuksia tehdään kuulematta kuntalaisia tai edes valtuustoa. Valtuustolle on järjestetty typerämmistäkin aiheista seminaareja. Näin suuria muutoksia ei voi valmistella ilman poliittista ohjausta ja viedä asiaa suoraan lautakunnan päätettäväksi.

Kaikkein heikoimmilta leikkaaminen talouden tervehdyttämiseksi ei sovi arvomaailmaani. Mielestäni rahat vanhustenhuollon laadun ja saatavuuden ylläpitoon on löydyttävä – viime kädessä "eurojen puheelle" on vastattava vaikka veroäyriä nostamalla. Sen ovat vanhuksemme ansainneet.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!