Kansanedustaja - nyt on takin kääntö luvallista ja jopa suotavaa!

Eduskunta äänesti tiistaina äänin 95 - 91 läpi esityksen sisällöstä, jonka mukaan toiseen samantasoiseen korkeakoulututkintoon ei enää jatkossa olisi mahdollista saada opintotukea. Esityksen puolesta äänestivät hallituspuolueet, jotka osoittivat jälleen kerran vieraantuneisuutta todellisuuteen päätöksessään.

Missä kohtaa todellisuus ja päätöksen maailmankuva siis törmäävät? Siinä, jokaisen parikymppisen nuoren tulisi tietää tismalleen mille alalle hän on soveltuva ja millä alalla työllisyysnäkymät ovat hyvät seuraavat vuosikymmenet.

Todellisuus on päinvastainen. Suomi etsii uutta suuntansa. Se mikä tänään näyttää olevan huomisen trendi, voi muuttua ylihuomenna. Sen takia koulutuksen pitää pystyä joustamaan työelämän mukaan. Se tarkoittaa sitä, että opiskelun tulee jatkossa olla kannattavampaa kuin se nykyisin on. Osaamisemme ja nousumme on täysin siitä riippuvainen. Hallituksen päätös vie meitä täysin päinvastaiseen suuntaan.

On järkyttävää, että tälläisiä päätöksiä tehdään valtiontalouden mittarissa marginaalisten säästöjen takia. 10,5 miljoonaa euroa on pieni raapaisu valtion budjetista, jonka kokonaismenot ovat 53 miljardia euroa. Väitän, että päätöksen aiheuttamat oheisvaikutukset, mm. osaamisen heikentymisenä, maksaa moninkertaisen määrän tulevaisuudessa.

Perjantaina tehdään lopullinen päätös siitä, hyväksytäänkö esitys vai ei. Vetoan varsinkin demarikansanedustajiin, että eivät antaisi periksi oikeiston painostukselle. Nyt on takin kääntö luvallista ja jopa suotavaa!

Opiskelijoita ja tulevia, mahdollisesti työnsä menettämisen takia uudelleen kouluttautuneita voi lohduttaa, sillä tulevissa vaaleissa on viimeistään mahdollista kansan äänestää tämä järjetön päätös nurin. Järjettömyydet loppuvat vain äänestämällä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!