Jäppilä-päätöksellä vedetään strategiatyö pöntöstä alas!

"Avoimuudella, vuorovaikutuksella ja aktiivisella viestinnällä luodaan kestävä luottamus kaupungin viranhaltijajohdon, poliittisten päättäjien, henkilöstön ja kaupunkilaisten välille. Kaupungin toiminnassa painotetaan oikeudenmukaisuutta, avoimuutta ja vastuullisuutta."

Näin julistettiin kuukausi sitten hyväksytyssä kaupunkistrategiassa, jonka tarkoitus on toimia nykyisen valtuuston ohjenuorana ja henkisenä viittana halki valtuustokauden.
Tapa, jolla Jäppilän koulu yritetään sulkea jo vuoden vaihteen jälkeen on kaupunkistrategian vastaista!
Jäppilän koulun sulkeminen tuotiin hallitukseen ilmeisesti SDP:n, Kokoomuksen ja keskiryhmän yhdessä sopimana. Muut ryhmät siitä eivät tienneet. Tämä on täysin avoimuuden hengen vastaista. Kokouksen äänestyksien jakolinjat olivat kokouksen kaikissa äänestyksissä samat 8 - 5. Vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset jäivät jalkoihin. Yllättäen sopu löytyi kahden suurimman ryhmän välillä jopa heitä hiertäneessä kuittijupakassa.
Entä vuorovaikutus? Onko hallituksen päätöstä ennen kysytty asukkaiden mietteitä aiheesta? Entä muiden asianosaisten? Ei ja ei.
Strategian kauniit ajatukset valaa luottamusta kuntalaisten ja päättäjien välillä saa taas kolauksen. Voiko tällaisen päätöksen jälkeen kukaan vakavissaan puhua strategian korulauseista?
Se, että edellisen valtuuston tekemää kouluverkkopäätöstä ollaan taas muuttamassa ei ole uutta. Mutta se, että kuukauden vanhat valtuuston yhteisesti hyväksymät pelisäännöt painetaan täysin villaisella on hämmentävää ja surullista. Surkea taloudellinen tilanne ei saa johtaa pakokauhuun, jonka varjolla unohdetaan hyvät tavat.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!