Demokratiaryhmä pohtimaan Kotkan demokratian kehittämistä

Kuntavaalien matala äänestysprosentti kertoo mielestäni yleisestä pettymyksestä vaikuttamista kohtaan. On huolestuttavaa, että kuntavaaleissa äänestämisellä ei koeta olevan juurikaan vaikutusta ympäröiviin asioihimme. Toreilla puheet olivat saman suuntaiset: "emmiä aio äänestää ku ei siel kuitenkaa tapahu mitää muutost". 
Muutosta kuitenkin tapahtui. Suurimmat puolueet menettivät yhteensä 5 paikkaa, samalla kun Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset lisäsivät kannatustaan. On kabinettipolitiikasta nyt kiinni kunnioitetaanko vaalituloksen viestiä. 
Mielestäni uuden valtuuston on nyt osoitettava, että se on huolissaan matalasta äänestysinnosta ja haluaa kehittää kotkalaista demokratiaa.
Uusien valtuutettujen joukosta tulisi muodostaa puoluerajat ylittävä työryhmä, jonka tehtävänä olisi pohtia ja esittää kantansa aktiivisen demokratian lisäämisestä vaalien välillä. Se voisi pohtia mm. sähköisten vaikuttamiskeinojen lisäämistä, kuntalaisten kuulemisen parantamista, kansanäänestyksiä ja ottaa myös kantaa paljon puhuttuun pormestarimalliin. Se esittelisi pohdintansa ja toimenpideohjelmansa valtuustolle, joka asiasta lopulta päättäisi. Vastaavanlainen työryhmä toimii jo mm. Helsingissä. Lopputuloksesta riippumatta, työryhmän perustaminen olisi jo ele kuntalaiselle, että päättäjät ovat kiinnostuneita heistä. Eikä vain joka neljäs vuosi vaalipullia tarjoillessa. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!