Siltarumpupoliitikon avautuminen

Hei siltarumpupoliitikot! Nyt pitää kantaa vastuu. Vaikka tämä mun kirjoitus ei pidä sisällään mitään vasta-argumenttia, eikä ehdotusta mitä ollaan edes kantamassa, haluan sen julkaista. Kansanliikkeet ovat ymmärtäneet demokraattiset pelisäännöt väärin, totesi jo Kymen Sanomien Markku Kumpunenkin. Siis jos se on painettua tekstia tabloidkokoisessa paperissa, sen on oltava totta. Samankokoisessa, mutta huomattavasti oikeistolaisemmassa mutta demaritaustaisessa mainoslehdessä, päätoimittaja Kyllikki Kymi voivottelee. Huonolla. Kirjoitus-tai. Dolla. Muka. Vitsik. Käästi. Ei paljon naurata.

Olennaisinta kotkalaisessa poliittisessa keskustelussa on se, että se puuttuu kokonaan. Jos toinen osapuoli esittää perustellun väitteensä, siihen vastataan kryptisellä ja sisällöttömällä muminalla. Tähän mennessä parhaimmat vasta-argumentit mm. kouluverkkoselvityksen avaamista vastaan ovat olleet "populisti", "siltarumpupolitiikka", "pisteidenkeräily" ja koko kauneus on kruunattu yleensä toteamalla oman politiikan ( jonka sisältöä ei ihmeellisemmin koskaan avata ) olevan vastuullista. Tähän samaan syssyyn todetaan kaupungin talouden olevan kuralla, ja että nyt pitäisi laittaa talous kuntoon. Tietenkään mitään konkreettista esitystä siitä MITEN alijäämäinen talous paikataan, ei esitetä. Jos muutaman koulun sulkeminen on ratkaisunne talousongelmiin, kun samalla kaupunki saa huonosta työttömyyspolitiikastaan miljoonien lisäkulut vuosittain, niin ok - esittäkää tämä väite. Käydään siitä keskustelu!

Linkkejä teksteihin, jotka tämän tunnepurkauksen aiheuttivat:

"Pitäisi pitää jalat maassa eikä nyt ole aika siltarumpupolitiikalle, Posti täräyttää"

"Valitettavasti tämä tehtävä ei anna poliittisia irtopisteitä, joiden poiminta näyttää nyt vievän vaaleilla valittujen päättäjiemme ajan." 

" Demokraattisessa järjestyksessä tehdyt kunnallispoliittiset päätökset eivät Kotkassa tahdo edetä, vaan ne juuttuvat erilaisiin prosesseihin, jotka hämmentävät kuntalaisia ja rapauttavat järjestelmän uskottavuutta." 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!