Vasemmiston valtuustoryhmä: Kouluverkko otettava uudelleen käsittelyyn


Kotkan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mielestä palvelujohtaja Jorma Haapasen ehdotus viime keväisen kouluverkkopäätöksen vauhdittamisesta on vastuuton. Edellisen valtuuston hyväksymä kouluverkkoselvitys piti sisällään mm.mittavia uusien lisärakennuksien investointeja. On ristiriitaista, että samalla kun seinistä on pyritty säästämään, perustuu uusi suunnitelma uusien neliöiden rakentamiselle. Nyt suunnitelmien vaatimat investoinnit näyttävät kaatuvan rahoituksen puutteeseen. Samalla kaatuu valtuustoryhmämme mielestä luonnollisesti myös viime keväänä päätetty kouluverkko. Vasemmiston valtuustoryhmän mielestä kouluverkko on näin ollen otettava välittömästi uuteen käsittelyyn. Tämän lisäksi keväällä lopetettavaksi aiotulle Koivulan koululle tulee antaa lisäaikaa eikä sitä tule lakkauttaa. Vasemmiston valtuustoryhmä ihmettelee palvelujohtaja Haapasen mielipidettä, jonka mukaan rahoitusongelmat eivät haittaa keväisen kouluverkkopäätöksen toimeenpanemista.

Kotkan Vasemmistoliiton valtuutettujen mielestä uuden kouluverkkokeskustelun on pohjauduttava avoimuudelle. Keskusteluun on osallistettava niin opetushenkilökunta, vanhemmat kuin virkamiehetkin. Eri tahoilta tulevat vaihtoehtoesitykset on otettava tosissaan. Vasemmiston mielestä mm. kotkalaisten lasten ja nuorten etujärjestö Kotkan Tulevaisuus ry:n esityksessä on paljon potentiaalia. Se ottaa huomioon nykyisen talouden nopeatahtisuuden. Kireässä taloustilanteessa tulisi panostaa vain välttämättömiin remontteihin ja riittävään tuntikehykseen ylimääräisen luksuksen sijaan.

Kotkan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä haastaa Kokoomuksen ja SDP:n tulemaan esiin omien kouluverkkoajatustensa kanssa. Vaikeneminen ei nyt riitä. Nykyinen valtuusto on ennen vaaleja tehtyjen vaalilupausten perusteella myönteinen kouluverkon avaamiselle. Tämän kevään aikana nähdään kuinka vaalien alla käydyt "kabinettivaalit" vaikuttivat yksittäisten valtuutettujen lupauksiin. 

Kotkan Vasemmiston valtuustoryhmä

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!