Anttilan antama kuva ei totuudenmukainen

Eija Anttila arvosteli kolumnissaan (Kysa 20.6) vasemmistoliiton ajamaa työllisyystoimikuntaa sekä puoluetta yleensä. 

Olen samaa mieltä Anttilan kanssa että toimikunnan perustaminen ei ole ollut mikään nappisuoritus. Valtuusto päätti lähes yksimielisesti sen perustamisesta. Siis moniammatillisen toimikunnan perustamisesta, joka olisi pitänyt olla toiminnassa jo maaliskuussa. Kun kaupunginhallitus sen viimein perusti, se jätti ammattilaiset ryhmästä sivuun eikä määritellyt sille mitään tehtävää. Kuuden poliitikon muodostama ryhmä ilman määriteltyä tavoitetta onkin keskustelukerho. Jos asenne on lähtökohtaisesti se, että toimikunnalla ei ”ole kuitenkaan rahaa eikä valtaa”, on lopputulos selvä. Teimme valtuustossa vielä toivomuksen, että toimikunta laatisi vuoden loppuun mennessä konkreettisia esityksiä työpaikkojen lisäämiseksi alueella
Sekä Anttila että Jorma Haapanen ovat jättäneet huomioimatta, että toimikunta aloitteen pääasiallinen tarkoitus oli kehittää toimenpiteitä työpaikkojen luomiseksi alueelle sekä saada poliittinen valvonta pitkäaikaistyöttömyyden hoidolle. 

Mainitsin valtuustopuheessani, että ajatus toimikunnasta on lähtöisin vuodelta 2010, jolloin silloiset virkamiehet jo heräsivät huoleen pitkäaikaistyöttömyyden kasvusta. Kaupunki saikin pitkäaikaistyöttömien määrän laskuun. Uuden palvelujohtajan tekemät mullistukset, mm. kaupungin oman työpaja Apajan lakkauttaminen, kuitenkin mullistivat suoraan myös pitkäaikaistyöttömyyden luvut.
Heikko työllisyystilanne kaipaa konkreettisia toimenpiteitä, mutta kaupungissa tuntuu olevan vallalla käsitys, että olemme pikkuinen pursi maailmantalouden myrskyssä ja jos luoja suo, se vie meidät kotisatamaan. Vasemmistoliitto kaipaa demokraattista yhteistyötä ja johtajuutta tähän paattiimme.
Anttila kritisoi Vasemmistoliittoa näennäisellä puuhakkuudella, jolla yrittäisimme ”näyttää” kansan silmissä joltain. Yritämme tehdä kaikkemme meille tärkeiden asioiden puolesta. Muut arvioivat sitten miltä se heistä näyttää. Paljon on jäänyt saavuttamatta. Lähikouluja on lakkautettu, eikä muut puolueet tykänneet ehdotuksestamme poistaa valtuuston ylityöstä maksettavia tuplapalkkioita. Mutta on tullut myös onnistumisia: Karhuvuoren parakkikoulu ehkä lähiaikojen suurimpana saavutuksena. Otimme vanhempien vaateen tosissaan ja ryhmänjohtaja Tiusanen ajoi asian läpi muille puolueille.


Anttila tietää itse, että puuhakkuutemme ei ole vain näennäistä. Tilapalveluiden asiakirjajupakka ei nimittäin ollut ensimmäinen kerta, kun ryhmämme esiin nostama epäkohta on päätynyt Anttilankin uutiseksi. Meitä se ei haittaa, kunhan epäkohdat nousevat esille ja ne saadaan korjattua.  

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentoi!